03. november 2021
PPID en de ziekte van Cushing
PPID en de ziekte van Cushing. In deze Blog lees je alles over de aandoening(en) en de invloed op de ogen van jouw paard of hond! Wil je graag weten wat natuurgeneeskundig mogelijk is als ondersteuning? Neem dan contact met mij op!
16. september 2021
Staar bij dieren
Net als mensen krijgen dieren ook staar, vaak op oudere leeftijd. Maar wat is staar eigenlijk? En waar in het oog komt staar voor? Kan staar ook op jonge leeftijd voorkomen? In deze blog lees je daar meer over
10. augustus 2021
Ogentroost bij oogproblemen
Ogentroost (Euphrasia) wordt vaak voorgeschreven bij oogproblemen. Maar waarom eigenlijk? En zijn er ook contra-indicaties? Je leest erover in deze BLOG.
28. april 2021
De Paardenbloem en het oog
Op dit moment zie je prachtige gele bloem al overal verschijnen. Het is een kruid die vooral ingezet werd bij spijsverteringsproblemen, maar ook bij oogproblemen. In deze Blog gaan we op onderzoek waarom paardenbloem bij oogproblemen ingezet kan worden.
13. april 2021
Natuurgeneeskunde voor dieren met  oogproblemen
Oogproblemen bij dieren helpen en ondersteunen met natuurgeneeskunde, natuurlijke oogzorg voor dieren! Wanneer kan natuurgeneeskunde voor dieren helpen bij oogproblemen?
01. februari 2021
Glaucoom
Glaucoom (groene staar) is verhoogde oogboldruk en kan voorkomen bij het paard, hond, kat of konijn ( en andere diersoorten). In deze BLOG lees je meer over deze aandoening bij dieren.
06. december 2020
Kerst komt weer langzaam dichterbij. Wij zijn gewend om dan in ons huis de Kerstboom neer te zetten en op te tuigen. We zingen dan Oh Denneboom! Maar eigenlijk is het een Spar en geen Den..... Een mooie reden om een blik te werpen op de geneeskrachtige werking van de Denneboom!
21. september 2020
Het warme weer is voorbij, we krijgen meer wind, regen, lagere temperaturen en kortere dagen. Dit heeft niet alleen invloed op mensen, maar ook op onze dieren! In deze overgangsperiode van de zomer naar de herfst veranderd er vaak nogal wat voor onze dieren in leefomstandigheden
03. augustus 2020
Uveïtis wordt in de volksmond maanblindheid genoemd en is vooral bekend bij paarden. Uveïtis komt ook voor bij ezels, honden, katten en konijnen! In deze blog kun je meer over lezen over wat maanblindheid is, de oorzaak en de mogelijke ondersteuning met natuurgeneeskunde
28. juni 2020
Is jouw paard bodemschuw? Bodemschuw of bodemvrees kan een heel moeilijk probleem zijn voor zowel het paard als de eigenaar. In deze Blog vertel ik je meer over de mogelijke oorzaak.

Meer weergeven