Wie ben ik

 

Graag stel ik mijzelf in het kort voor. Ik ben Nienke Reede en al mijn hele leven heb ik een grote liefde voor dieren. Op dit moment ben ik de trotse eigenaresse van een Paint ruin, genaamd Indy ( Indian Lotto Cal), een Quarter merrie die luistert naar de naam Summer (Just Chex'n Guns), een Rottweiler teefje genaamd Kali en Friese Stabij Syde. Vier ontzettend lieve dieren die mij nog elke dag een glimlach bezorgen.

 

Na de HAVO ben ik de 5 jarige HBO opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde gaan studeren aan de Silverlinde in Breda. In 2010 heb ik mijn diploma Veterinair Natuurgeneeskundige Therapeut in ontvangst mogen nemen.

Naast deze opleiding heb ik met succes in 2007 ook de opleiding sportmasseur voor paarden afgerond en in  2011 heb ik een cursus manuele therapie voor paarden in Florida gevolgd.

Sinds 2016 bied ik ook een nieuwe therapie aan in Nederland: Dorntherapie voor  Paarden & Honden  

Sinds juni 2019 ben ik tevens gediplomeerd Cranio Sacraal Therapeut voor Paarden en werk ik als gastdocent bij de opleiding van Paarden Praktijk Natuurlijk. Ook honden behandel ik met cranio sacraal therapie.

 

In 2023 is een droom in vervulling gegaan en ben ik gediplomeerd osteopaat voor dieren  (I.C.R.E.O. )

 

Naast mijn vak Veterinair Natuurgeneeskundige ben ik ook humaan Optometrist. Mijn twee passies komen samen: dieren en ogen. Er zijn een heleboel dieren die vaak (ongemerkt) lijden aan oogproblemen. Dit kan zorgen voor gedragsveranderingen, waardoor problemen en angsten ontstaan. Als optometrist en veterinair natuurgeneeskundige streef ik naar de beste natuurlijke oogzorg voor dieren.  

 

Een mens is nooit uitgeleerd (gelukkig). Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen en uitdagen en zal daarom cursussen en bijscholing volgen. Verder houd ik mijn  kennis up to date via  literatuurstudies.

 

Mocht mijn kennis op een bepaald gebied ontoereikend zijn, dan zal ik altijd doorverwijzen naar dierenarts of specialist op dat gebied.   Ik streef ernaar om ieder dier zo goed mogelijk te helpen en dat kan alleen met een eerlijk en oprecht advies. 

 

  • Veterinair Natuurgeneeskundige (Silverlinde)
  • Veterinair Osteopaat (I.C.R.E.O)
  • Sportmasseur voor paarden
  • Manuele therapeut voor Paarden
  • Dorntherapeut voor Mens en Dier
  • Cranio Sacraal Therapeut voor Paarden en Honden
  • Bachelor of Science (BSc) Optometrie
  • Aangesloten bij de BCND,  HorseConnect en de OVN.

 


(foto: CStylefotografie)