Wie ben ik

 

Graag stel ik mijzelf in het kort voor. Ik ben Nienke Reede en al mijn hele leven heb ik een grote liefde voor dieren. Op dit moment ben ik de trotse eigenaresse van een Paint ruin, genaamd Indy ( Indian Lotto Cal), een quarter merrie die luistert naar de naam Summer (Just Chex'n Guns) en een rottweiler teefje genaamd Kali en Friese Stabij Syde. Vier ontzettend lieve dieren die mij nog elke dag een glimlach bezorgen.

 

Na de HAVO ben ik de 5 jarige HBO opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde gaan studeren aan de Silverlinde in Breda. In 2010 heb ik mijn diploma Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut in ontvangst mogen nemen.

Naast deze opleiding heb ik met succes in 2007 ook de opleiding sportmasseur voor paarden afgerond en in  2011 heb ik een cursus manuele therapie voor paarden in Florida gevolgd.

Vanaf Augustus 2016 bied ik een nieuwe therapie aan in Nederland: Dorntherapie voor Honden (en andere huisdieren).  Dit is een zachte therapie die verwant is aan de osteopathie, chiropractie en manuele therapie. Ik heb hiervoor een cursus gevolgd in Duitsland en ook nascholing

Tevens ben ik in bezit van een HBO Bachelor of Science (BSc) diploma en ben ik in 2018 gestart met de opleiding Cranio-Sacraal therapie.

 

In de loop der jaren heb ik door problemen met mijn eigen paard(en) mezelf verdiept in natural horsemanship en het gymnastiseren van paarden. Door problemen met mijn eigen fysieke gezondheid(rug), ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in Houding & Zit en de biomechanica van het paard.

 

 

Een mens is nooit uitgeleerd (gelukkig). Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen en uitdagen en zal daardoor cursussen en bijscholing volgen. Verder houd ik mijn  kennis up to date via  literatuurstudies.

 

Op de planning staat o.a. de cursus Dorntherapie voor Paarden in Duitsland.

 

Mocht mijn kennis op een bepaald gebied ontoereikend zijn, dan zal ik altijd doorverwijzen naar dierenarts of specialist op dat gebied. 

Mijn paard Indy
Mijn paard Indy
Mijn hond Kali
Mijn hond Kali

Kali en Syde samen