Consult

 

Een natuurgeneeskundige consult duurt ongeveer 1 tot anderhalf uur. Het consult vindt plaats bij u thuis of op stal. Tijdens een uitgebreid vraaggesprek wordt er informatie ingewonnen over de achtergrond van het dier en de actuele informatie. Tijdens dit gesprek mag het dier gewoon vrij rondlopen en zal ik het dier observeren op gedrag en beweging en op interactie met de eigenaar.

Na dit gesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Ademhaling en hartslag worden gemeten, de huid en slijmvliezen bekeken en lymfeknopen gecontroleerd. Een bewegingsonderzoek of neurologisch onderzoek kan hier ook aan te pas komen.  Ook zal het dier mogen ruiken aan enkele essentiële oliën die ik voor het dier heb uitgekozen. Dieren hebben een zeer goed reukvermogen en geven vaak ook een duidelijk reactie op de oliën. De reactie van het dier wordt meegenomen in het verdere verloop van het consult.

Na de anamnese worden de bevindingen met de eigenaar besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. Indien nodig en mogelijk kan er gelijk een behandeling plaatsvinden of wordt er een afspraak voor een behandeling gemaakt.

Het advies kan ook zijn dat ik u verwijs naar een dierenarts voor bijvoorbeeld een bloedonderzoek of röntgenfoto of naar een ander gespecialiseerd therapeut. Samen kunnen we de beste behandeling voor het dier bepalen.

 

Alle opties en twijfels worden altijd met de eigenaar van het dier besproken. Het is uiteindelijk de eigenaar die besluit hoe het proces verder verloopt.

 

In acute of zeer ernstige gevallen moet te allen tijde eerst de dierenarts worden ingeschakeld!