Natuurgeneeskunde voor dieren

Zelfgemaakte zalf van Kamille en Goudsbloem
Zelfgemaakte zalf van Kamille en Goudsbloem

 

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam van verschillende therapieën (natuurlijke stoffen en/of middelen). Natuurgeneeskunde helpt en ondersteunt het zelf genezend vermogen van het lichaam en kan bij uiteenlopende problemen worden ingezet.

Er wordt naar het hele dier gekeken, fysiek, mentaal en energetisch. Ik probeer altijd de oorzaak van het probleem te vinden en daar mijn behandeling op af te stemmen. Het behandelplan is altijd individueel opgesteld, dat betekent dat twee dieren met dezelfde klachten een verschillend behandelplan kunnen krijgen.

 

Een consult duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur  en zal bij u thuis of op stal plaatsvinden. Hieronder vindt u enkele klachten of problemen waarbij natuurgeneeskunde kan worden ingezet als ondersteuning of kan helpen bij het genezingsproces: 

 

·        Spijsverteringsklachten

·         Luchtwegklachten

·         Nier en blaas problemen

·         Bewegingsproblemen

·         Allergieën

·         Huidklachten

·         Gedragsproblemen

·         Chronische problemen.

·         Ouderdomsklachten

 

Heeft u een dier met oogproblemen? Dierenpraktijk Caliberate is gespecialiseerd in natuurlijke oogzorg voor dieren. 

 

Bij twijfel zal ik altijd verwijzen naar een dierenarts.

Natuurgeneeskunde en een reguliere behandeling zijn samen een erg mooie combinatie om uw dier gezond, fit en vrolijk te houden. Mocht u naast de behandeling van uw dierenarts ook een natuurgeneeskundige ondersteuning willen, dan adviseer ik u dat te overleggen met uw dierenarts.

 

Stop of verminder de inname van voorgeschreven reguliere medicatie nooit zomaar zonder overleg met uw dierenarts.