Meer met minder

Cranio Sacraal therapie is een zachte manuele therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van hands-on technieken en is voortgekomen uit de osteopathie. Het is een holistische therapie, wat betekent dat er naar het hele dier gekeken wordt; fysiek, maar ook emotioneel en mentaal. Er wordt meer mobiliteit en ontspanning gecreëerd in het lichaam, waardoor het lichaam zich beter kan herstellen en genezen. 

 

Cranio Sacraal betekent van Hoofd tot Staart, dus van de schedel (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum).  In de schedel zitten de hersenen, welke omgeven zijn met vliezen. In de hersenen wordt het hersenvocht aangemaakt, dit vocht wordt door het ruggenmerg gepompt, welke ook omgeven is door vliezen, tot in het heiligbeen. Je kan dit vergelijken met een golf beweging.  Het ruggenmergvloeistof is belangrijk voor het transport van voedingsstoffen, maar ook afvalstoffen. Deze Core-Link ( van schedel tot heiligbeen) is een soort communicatie middelen in het lichaam. Het is een verbinding tussen de hersenen en andere delen van het lichaam, zoals de spieren en organen en wordt door middel van het bindweefsel (fascia) verspreid.  

 

Als Cranio Sacraal therapeut werk je o.a. op de Core-Link en probeer je het lichaam van het dier weer terug in balans te brengen d.m.v hele zachte technieken. Cranio Sacraal therapie heeft dus invloed op het gehele dier, zowel fysiek als mentaal en kan o.a. ingezet worden bij gedragsproblemen, spijsverteringsproblemen, hormonale disbalans, bewegingsproblemen en bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand.

 

Door de Cranio Sacraal therapie wordt er beroep gedaan op het parasympathisch zenuwstelsel, deze zorgt voor rust en herstel, Zuchten, schudden, kauwen, geeuwen, likken...Deze reacties kunnen allemaal ontstaan tijdens de behandeling.

 

Cranio Sacraal therapie:  bereik meer met minder!

 

Deze mooie therapie gaat heel goed samen met natuurgeneeskundige middelen en Dorntherapie. 

Wil je meer weten over Cranio Sacraal therapie? Of wil je graag een afspraak maken? Stuur mij dan gerust een mailtje.