Bach bloesems

Bach bloesems zijn ontdekt  door Dr, Edward Bach. Bach bloesems worden gemaakt van bloesems, planten en bomen extracten. Er wordt gewerkt met 38 verschillende Bach bloesems. Het is een zeer mooie therapie die ingezet wordt bij een mentale disbalans. Bij  emoties zoals angst, agressie, onzekere dieren, dieren die heel veel stress ervaren in het lijf of moeite hebben met veranderingen, zoals verhuizen.   De Bach is een hele zachte en mooie therapie die geen bijwerkingen kent en veilig naast andere (reguliere) medicatie en therapieën kan worden ingezet. Ik zeg zelf altijd: Bach bloesems zetten een deur op een kier voor je die voorheen gesloten was, zodat je daarna zelf met het "probleem"aan de slag kan. Bach bloesems worden regelmatig ingezet naast andere therapieën. 

 

Ik vind het zelf een hele mooie therapie en zet het, als het nodig is, graag in. Is het dan alleen geschikt voor dieren? Nee, zeker niet! Het kan jezelf ook heel goed helpen! Veel mensen hebben last van slapeloze nachten, omdat gedachten maar blijven malen. Bach bloesem is een therapie die hier dan heel goed een handje bij kan helpen! 

 

Bij één van mijn eigen honden heb ik Bach bloesems in combinatie met essentiële oliën ingezet tijdens oud&nieuw. Onze Friese Stabij Syde bleek ontzettend bang te zijn voor al die harde knallen en geluiden.  Na het geven van een Bach bloesem en essentiële olie kalmeerde hij gelijk iets, waardoor hij niet meer stond te trillen van angst, maar genoeg rust kon vinden om bij ons te komen liggen. Was de angst voorbij? Nee, maar hij kon wel omgaan met de angst en werd er niet meer door overvallen. En dat is nu juist wat de Bach bloesems doen, ze zetten de deur op een kier, ze geven je een handvat, zodat je zelf het probleem kan aanpakken. 

 

Wil je meer weten over de Bach bloesems of heb je een vraag over je dier (of jezelf)? Stuur dan gerust een email naar nfo@caliberate.nl