Fysieke en mentale balans

We leven momenteel in een bijzondere tijd, een tijd met een heleboel onzekerheid, vragen, angsten en onduidelijkheid. Het Corona virus zorgt ervoor wat wij, en daardoor ook onze dieren, ons aan moeten passen. Er wordt al een heleboel over het Corona virus geschreven. Daarom wil ik in deze BLOG even terug naar ons zelf, terug naar onze dieren en de natuur(geneeskunde). Er is namelijk ook nog wat onzekerheid of onze dieren ook ziek kunnen worden van dit virus en of ze het virus kunnen overdragen naar mensen. 

Het Corona virus is een zoonose, wat betekent dat het van een dier overgegaan is op een mens. Op dit moment is er nog niet bekent dat een paard, hond of kat ons kan besmetten. Er is ook nog onduidelijk of onze dieren ook ziek kunnen worden van het virus. Eind Maart is er een kat positief getest op het virus en had klinische symptomen. Er is alleen niet duidelijk of de ziekteverschijnselen door het Corona virus werden veroorzaakt. Hier is namelijk niet op getest. Een hoop vragen en onzekerheden die stress kunnen veroorzaken......

 

Als wij stress ervaren, merken onze dieren dit. Zij kunnen hierdoor ook stress ervaren. Het is bekent dat stress het immuunsysteem verzwakt en dat is nou juist iets wat we niet willen in deze periode!  Daarom is het belangrijk om juist nu (maar eigenlijk altijd) te zorgen dat jijzelf gezond bent, zowel fysiek als mentaal, en jouw dieren ook. Natuurgeneeskunde kan hier een grote rol bij spelen. Door middel van gezonde voeding zorg je dat jij en je dieren de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Heb jij of je dier extra ondersteuning nodig? Dan kunnen bijvoorbeeld supplementen, kruiden of celzouten van binnen uit extra ondersteunen. Maar ook wandelen met de hond of paard is voor beide partijen heel erg goed. Beweging in de buitenlucht is gezond voor lichaam en geest.  Massage, bewegingstherapie, Ttouches/Tteam of Dorntherapie kunnen  heel goed bijdragen aan een algehele goede gezondheid. Cranio Sacraal Therapie past hier ook zeker bij. Deze zachte therapie stimuleert het zelfgenezend vermogen, het brengt rust en herstel . Ook jonge dieren kunnen met deze therapie behandelt worden. Denk bijvoorbeeld aan het jonge paard dat beleerd moeten worden ( hier komt nog een andere BLOG over). 

Aromatherapie is ook een hele mooie veelzijdige therapie. Een olie kan fysiek heel mooi ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan de Tea Tree olie welke bekent staat om zijn (o.a.) antibacteriële en antivirale eigenschappen. Daarnaast hebben veel oliën een positieve werking op de psyche via geur en kunnen heel goed ondersteunen bij stressvolle situaties.  Ook de Bachbloesems zijn een natuurlijke ondersteuning op vooral het mentale vlak. 

 

Alles draait om balans, fysiek en mentaal. Juist nu in deze periode is het belangrijk om rust te vinden in jezelf en sterk te staan in het contact met de natuur en met onze dieren. Natuurgeneeskunde kan hierbij ondersteunen.  Neemt niet zomaar een supplement, kruid of olie. Laat je adviseren door een natuurgeneeskundige. Ieder mens of dier is uniek en vraagt ook om een individuele aanpak. Heb je vragen over natuurgeneeskunde mbt jezelf of je dier? Stuur mij een gerust een email: info@caliberate.nl  Op kleine schaal  zijn consulten/ behandelingen momenteel mogelijk. 

 

Houdt jezelf en jouw dieren gezond, fit en vrolijk!